Λάζαρης Απόστολος

Λάζαρης Απόστολος

Δόκτωρ
Γρυπάρειο Μέγαρο,
5ος όροφος, γραφείο 510

Ο Δρ. Απόστολος Λάζαρης αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής (Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής) της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (3ος), έχοντας εστιάσει την έρευνά του στη Θεωρία του Χάους και τα Μη-Γραμμικά Δυναμικά Συστήματα. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Σκωτίας (University of the West of Scotland), όπου έλαβε τον τίτλο του Master στο Information Technology Management (Με Διάκριση / 1ος) αποφοιτώντας με την υψηλότερη βαθμολογία. Επιπροσθέτως, σπούδασε Ηγεσία στο Πανεπιστήμιο Harvard, Kennedy School of Government. Ο Απόστολος Λάζαρης έλαβε το Διδακτορικό του (PhD) από το School of Business & Enterprise του Πανεπιστημίου Δυτικής Σκωτίας, ερευνώντας θέματα οικονομικών της ανάπτυξης, με εστίαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και την οικονομική ιστορία.

Τα τελευταία χρόνια είναι Σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και απλούστευσης διαδικασιών του Δημοσίου, ενώ έχει συντονίσει την υλοποίηση διαφόρων εφαρμογών που εντάχθηκαν στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Από το 2022 είναι Επικεφαλής του Εκτελεστικού Μηχανισμού του Παρατηρητηρίου Γραφειοκρατίας, έχοντας προηγουμένως συμμετάσχει σε ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ για την τεκμηρίωση του Τυποποιημένου Μοντέλου Κόστους (Standard Cost Model) μέτρησης Διοικητικών Βαρών.

Ακαδημαϊκώς, είναι επισκέπτης καθηγητής σε βρετανικά πανεπιστήμια, όπως το Plymouth University και το London Metropolitan University (LMU), για πάνω από μία δεκαετία.

Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως ICT μάνατζερ και σύμβουλος σε πολλές επιχειρήσεις, προωθώντας εταιρικές αλλαγές. Επιπροσθέτως, διατέλεσε Διευθυντής Πληροφορικής (CIO/CTO) σε Ready4bet και BCA. Επίσης, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό project «eCraft2Learn», που στόχο είχε την ανάδειξη του συμβουλευτικού-παιδαγωγικού ρόλου που πρέπει να έχει ο εκπαιδευτής των «makers (δημιουργών)», καθώς και της καινοτομίας στους νέους, κάτι που συνεχίζει να προωθεί μέσω νέων εκπαιδευτικών δράσεων σε παιδιά.

Ερευνητικώς ασχολείται με θέματα που άπτονται των οικονομικών της ανάπτυξης, πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης και έργων, τόσο σε θεωρητική και ιστορική μελέτη, όσο και σε εφαρμοσμένη προσέγγιση.

Ο Δρ. Λάζαρης συμμετέχει ενεργά στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα William J. Clinton, ενώ διατέλεσε μέλος του Συμβουλίου Ελληνο-Τουρκικής Συνεργασίας, στα πλαίσια συνεργειών που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δρ. Απόστολος Λάζαρης συμμετέχει στα ακόλουθα προγράμματα:
Κατηγορίες
Κατηγορίες
Διάρκεια
Διάρκεια