Συνέντευξη του Καθηγητή Ανδρέα Παπανδρέου για την πράσινη μετάβαση στο Πρώτο Θέμα

31 Μαΐου 2024

Συνέντευξη του καθηγητή Ανδρέα Παπανδρέου για την πράσινη μετάβαση στο Πρώτο Θέμα

Ο Καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου, εκπαιδευτής και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος ESG – Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Εταιρική Διακυβέρνηση: Εργαλεία διαχείρισης και διαμόρφωσης στρατηγικής παραχώρησε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα με τίτλο “Η γεωπολιτική ένταση εντείνει τον ανταγωνισμό για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στις τεχνολογίες καθαρής ενέργειας”.

Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που στράφηκε γύρω από το πλαίσιο της πράσινης μετάβασης. Ο κύριος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην απανθρακοποίηση, στην αποτελεσματικότητα των πολιτικών της Ε.Ε. και τις πράσινες στρατηγικές που εφαρμόζονται από τα κράτη-μέλη, καθώς και στο ρόλο της ναυτιλίας στην ενεργειακή ασφάλεια.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρει:

«Η ενεργειακή μετάβαση θα πλήξει εργασίες που σχετίζονται με υδρογονάνθρακες και κλάδους με μεγάλο ανθρακικό αποτύπωμα, αλλά θα δημιουργήσει νέες εργασίες που σχετίζονται με καθαρές μορφές ενέργειας και τα μεγάλα έργα υποδομής που θα απαιτούνται. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να υπάρξουν ήπιες πληθωριστικές πιέσεις, αλλά αντιμετωπίσιμες από τη νομισματική πολιτική. Μεσοπρόθεσμα η τεχνολογική πρόοδος μπορεί να φέρει πτώση τιμών στην ενέργεια»

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Κατηγορίες
Κατηγορίες
Διάρκεια
Διάρκεια