Σημαντικές διακρίσεις για το ΕΚΠΑ στην Κατάταξη της QS Quacquarelli Symonds

executive-programs--nea--qs-2022-main-image
19 Απριλίου 2022

Σημαντικές διακρίσεις για το ΕΚΠΑστην Κατάταξη της QS Quacquarelli Symonds

Από την παγκόσμια ομάδα αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της Quacquarelli Symonds (QS), δημοσιεύθηκε στις 6 Απριλίου 2022, ο Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων σε επιμέρους θεματικές περιοχές και εξειδικευμένα επιστημονικά αντικείμενα.

Τα αποτελέσματα της φετινής κατάταξης ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο φέτος βρίσκεται σε υψηλές θέσεις και στις πέντε (5) βασικές θεματικές περιοχές, ενώ αξιολογήθηκε με υψηλή βαθμολογία και τοποθετήθηκε σε δεκαπέντε (15) επιμέρους επιστημονικά πεδία έναντι δεκατεσσάρων (14) επιμέρους επιστημονικών πεδίων το 2021, δεκατριών (13) επιμέρους επιστημονικών πεδίων το 2020, δώδεκα (12) το 2019 και έντεκα (11) το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της QS, το ΕΚΠΑ βρίσκεται για το 2022 και στις πέντε θεματικές περιοχές, με εντυπωσιακή βελτίωση στην θεματική περιοχή «Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες», όπου για το 2022 καταλαμβάνει την 280η θέση στον κόσμο έχοντας ανέβει ενενήντα (90) θέσεις σε σχέση με την κατάταξη του 2017.

Επιπλέον, σημαντικές διακρίσεις έλαβαν και τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και Οικονομικών Επιστημών που συμμετέχουν στη διοργάνωση του Executive MBA.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της κατάταξης το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών κατατάσσεται στο επιμέρους θεματικό πεδίο «Σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων», στα καλύτερα 500 προγράμματα σπουδών παγκοσμίως, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών έχει δύο εξειδικευμένα αντικείμενα («Λογιστική και Χρηματοοικονομική» και «Οικονομικά και Οικονομετρία») να κατατάσσονται στα 320 και 450 καλύτερα παγκοσμίως αντιστοίχως.

Ακολουθεί ενημερωτικό υλικό για την έκθεση καθώς και για τις επιμέρους διακρίσεις:

Κατηγορίες
Κατηγορίες
Διάρκεια
Διάρκεια