Ημερίδα University of Athens MBA «Διαμορφώνοντας το Νέο Επιχειρηματικό Τοπίο: Τάσεις και Προκλήσεις»

imerida-mba
3 Απριλίου 2024

Ημερίδα University of Athens MBA«Διαμορφώνοντας το Νέο Επιχειρηματικό Τοπίο: Τάσεις και Προκλήσεις»

«Διαμορφώνοντας το Νέο Επιχειρηματικό Τοπίο: Τάσεις και Προκλήσεις» ήταν ο τίτλος της ημερίδας του ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – National and Kapodistrian University of Athens MBA που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου, στο Κεντρικό Κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο, φοιτητές και στελέχη επιχειρήσεων.

Ο Διευθυντής του University of Athens MBA Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Μπάλιος έκανε το καλωσόρισμα και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητής Στυλιανός Κώτσιος απηύθηνε χαιρετισμό.

Τα προγράμματα Executive Education έδωσαν το παρόν στην ημερίδα, μέσα από τα τρία (3) πολύ ενδιαφέρονται workshops που πραγματοποιήθηκαν το πρωί. Τα workshops είχαν ιδιαίτερη επιτυχία με πολύ μεγάλη συμμετοχή τόσο από φοιτητές όσο και από τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους. Πιο αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

1. «Από τον Πόλεμο στη Διαπραγμάτευση» workshop με τον Σεραφείμ Βολιώτη
  2. «Καινοτομία και Δημιουργική Σκέψη στις Σύγχρονες Επιχειρήσεις» workshop με τον Ιωάννη Θάνο
  3. «Σχεδιασμός Σταδιοδρομίας και Επαγγελματική Εξέλιξη» workshop με την Ευαγγελία Σιάχου

Ακολούθησαν σημαντικές συζητήσεις πάνω σε καίρια θέματα των επιχειρήσεων. Αναλυτικά οι τίτλοι και οι συμμετέχοντες κάθε συζήτησης:

1. «Επιχειρηματικότητα και Καινοτόμες Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία»

• κ. Άρης Αγγελής, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Υπουργείου Υγείας
  • κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος «Υγεία»
  • κ. Γεώργιος Βασιλόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.)
  • Συντονιστής ήταν ο κ. Ιωάννης Υφαντόπουλος, Ομ. Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Συντονιστής University of Athens MBA με ειδίκευση τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

2. «Ο Ρόλος του ESG στις Σύγχρονες Επιχειρήσεις: Μόδα ή Αναγκαιότητα;»

• κα. Παναγιώτα Λαμπροπούλου, Executive Director του United Nations Global Compact Network Greece
  • κα. Νατάσσα Στάμου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) και Πρόεδρος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών
  • κα. Ρηνέτα Μήτση, Corporate Affairs & Communication Director τουΟμίλου Goody’s – Everest
  • κ. Αργύρης Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Δ.Ε.Η.
  • Συντονιστής ήταν ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου, Καθηγητής και Μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του University of Athens MBA.

3. «Σχεδιάζοντας το Μέλλον: Ευκαιρίες Σταδιοδρομίας στην Ασφαλιστική Αγορά»

• κ. Robert Constantin Gauci, CEO, ΕθνικήΑσφαλιστική
  • κ. Παναγιώτης Δημητρίου, CEO, Generali Ηellas
  • Συντονίστρια ήταν η κα. Eλίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE).

4. «Από την Ιδέα στην Αγορά: Δημιουργώντας Επιτυχημένες Start Ups»

• κ. Σπύρος Αρσένης, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας | NBG Business Seeds Τομέας Επιχειρησιακής Στρατηγικής της Τράπεζας & του Ομίλου
  • κ. Βασίλης Σιέμος, Υπεύθυνος Επιχειρηματικού Επιταχυντή Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης – Ε.Κ.Π.Α.
  • κ. Στέφανος Τσιμικάλης, Partner, Tsimikalis Kalonarou Law Firm
  • Συντονίστρια ήταν η κα. Σόνια Μουσαβερέ, Πρόεδρος Επιτροπής Start Ups του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Head of Communications, Bayer Hellas.

5. «Ενδυναμώνοντας το Αύριο: Η Αλληλεπίδραση Επιχειρηματικότητας, Κοινωνίας και Τεχνολογίας»

• κ. Γεράσιμος Σιάσος, Πρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • κα. Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας του Σ.Ε.Β.
  • κ. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Quest Συμμετοχών και Πρώην Πρόεδρος Σ.Ε.Β.
  • Συντονίστρια ήταν η κα. Νίκη Λυμπεράκη, Δημοσιογράφος του MEGA TV.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Μπάλιος προανήγγειλε τις επόμενες δράσεις του προγράμματος μεταξύ των οποίων είναι τo Up-Skilling Program σε συνεργασία με τα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Executive Education του Ε.Κ.Π.Α.

Κατηγορίες
Διάρκεια