Βολιώτης Σεραφείμ

Βολιώτης Σεραφείμ

Δόκτωρ
Γρυπάρειο Μέγαρο, 5ος όροφος, γραφείο 518

Ο Δρ. Βολιώτης κατέχει BA, MA & ΜΜath στα Θεωρητικά Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο του Cambridge και PhD από το πανεπιστήμιο Imperial ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε κύκλο σπουδών στα νομικά στο University of Law, City Law School και Cardiff Law School (LLM). Η διδακτική και ερευνητική του δραστηριότητα κινείται μεταξύ μαθηματικών (θεωρία τελεστών, πιθανοτήτων  και παιγνίων/διαπραγματεύσεων), φιλοσοφίας (ηθική, διαφθορά, αναλυτική φιλοσοφία), ψυχολογίας (θεωρία στερεοτύπων, θεωρία λήψης αποφάσεων) και νομικών (θεωρία αποδείξεων, οικονομικά εγκλήματα), ενώ έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Operator Theory, Journal of Business Ethics και Frontiers in Organizational Psychology.

Διδάσκει, μεταξύ άλλων, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης και στις Σχολή Πολέμου (νυν ΣΔΙΕΠ) της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ έχει διδάξει στο American College of Greece, στη Σχολή Πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού και στο Πανεπιστήμιο του Sheffield. Επίσης έχει συγγράψει/διευθύνει το Negotiations & Conflict Management και το Leadership & Ethical Decision Making στο global-MBA του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Ο Δρ. Βολιώτης ασχολείται επαγγελματικά  με τις Διαπραγματεύσεις και τη Διαμεσολάβηση (πρακτική, συμβουλευτική, προπονητική) ήδη από το 2003 (ο δεύτερος εν Ελλάδι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής) και έχει εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα πάνω από 6500 στελέχη επιχειρήσεων αλλά και νομικούς σε πέραν των 4500 ωρών επαγγελματικής εκπαίδευσης, στις διαπραγματεύσεις, την διαχείριση σύγκρουσης, την επιχειρηματική ηθική και την κριτική σκέψη είτε αυτοτελώς (www.sapientiaveritas.com) είτε σε συνεργασία με έγκριτους οργανισμούς όπως η Νομική Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα και το κορυφαίο Said Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Ευρώπη.

Πρωτίστως, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά και, προς το σκοπό αυτό, συνεργάζεται με το κέντρο χαρισματικών παιδιών «Χαρισμάθεια», τη Mensa Hellas, αλλά και στο Χαμόγελο του Παιδιού όπου προσφέρει στους δύο πρώτους οργανισμούς  εξειδικευμένα διεπιστημονικά προγράμματα σε χαρισματικά παιδιά και παιδιά με υψηλή ευφυΐα, ενώ στον τρίτο εξειδικευμένη εκπαίδευση σε Οικογενειακές Διαπραγματεύσεις και τη διαχείριση Ενδο-οικογενειακής Σύγκρουσης (www.sapientiaveritas.org).

Ο Δρ. Σεραφείμ Βολιώτης συμμετέχει στα ακόλουθα προγράμματα:
Κατηγορίες
Κατηγορίες
Διάρκεια
Διάρκεια