Παπαδημητρίου Πάκης

Παπαδημητρίου Πάκης

Πρόεδρος της Επιτροπής Corporate Responsibility του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
Γρυπάρειο Μέγαρο,
5ος όροφος, γραφείo 518

Ο Πάκης Παπαδημητρίου υπηρετεί τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από το 1995. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης και  είναι αφοσιωμένος στην ενσωμάτωση των αρχών βιωσιμότητας στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, αμφότερα από το University of Illinois at Chicago. Είναι επίσης πιστοποιημένος στη  Διοίκηση Βιωσιμότητας των Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (CISL).

Το 2021 εντάχθηκε στη Eurobank ως Επικεφαλής της Διεύθυνσης ESG (Environmental, Social με στόχο να οδηγήσει στην ενσωμάτωση των Αρχών ESG, συνεισφέροντας στην υλοποίηση του οικοσυστήματος  ESG και συμβάλλοντας στη συνεχή βελτίωση της απόδοσης ESG. Πριν από αυτό, υπηρέτησε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) για 22 χρόνια στη θέση του Διευθυντή, Εταιρικής Ποιότητας & Βιωσιμότητας. Η καριέρα του ξεκίνησε με θέσεις μηχανικού στη βιομηχανία αλουμινίου και στις τηλεπικοινωνίες.

Το 2022 διορίστηκε Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) για θέματα ESG, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Πράσινης Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ. Από το 2016 υπηρετεί ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (AMCHAM).

Κατηγορίες
Κατηγορίες
Διάρκεια
Διάρκεια